hide informationshow information

Концерт Слободан Тркуља и "Балканополис"

Слободан Тркуља и Балканополис отварају сезону САЛЕ у Градској концертној дворани
После успешних концерата широм света, два концерта 11. марта

  • Saturday, 11.03.2023.
  • 17:00
  • Category
    Концерт
  • Organization
    Градска концертна дворана

Нова музичка сезона у Сали - Градске концертне дворане званично ће почети 11. марта и то концертом Слободана Тркуље и саставом „Балканополис” у два термина, 17 и 20 часова. Новосађани ће тако моћи да уживају у специфичности коју овај признати уметник приређује на својим концертима. Карте су у продаји на свим продајним местима Гигстиx-а, и то по тренутно ПРОМО цени за партер од 1300, односно 1000 динара за балкон.  


Публика из Србије и земаља региона имаће прилику поново да уживају у Балканополисовом стварању „модерне традиције“ – новог, узбудљивог звука и жанра којим померају границе. Њихова огромна популарност у Кини ове године крунисана је обарањем светског рекорда наступом у оквиру најгледанијег шоуа на планети, на гали Пролећног Фестивала на телевизији CCTV емитованом у новогодишњој ноћи. Наступ је уживо и путем интернета, према званичним подацима China Media Group, погледан 16 милијарди и 216 милиона пута! Слободан Тркуља представио је Србију песмом “Тамо далеко” у пратњи кинеске и светске пијанистичке звезде, славног Ланг Ланга на највећој телевизијској станици на свету, чији је новогодишњи гала шоу већ држао Гинисов рекорд по гледаности и која је 21. јануара је оборила све светске рекорде гледаности!
Мултиинструменталиста и певач Слободан Тркуља, за кога светски музички критичари тврде да би требало да буде проглашен националним благом, одржаће два концерта у Градској концертној дворани у Новом Саду. Публика ће имати прилику да ужива у енергичној атмосфери која одише позитивном енергијом али и специфичном споју гајди са гитарским ефектима и вах педалама, кавалима и рок гитарама, тамбурама и бубњевима протканим снажним оркестарским звуком, од епског до лиричног. Наступи „Балканополиса“ постали су прави поп-рок спектакл, са јаким елементима симфонијског и епског звука ових простора, што се одразило и на имиџ самог бенда. Ексцентричне фризуре и модерни костими као из Толкинових бајки постали су препознатљив део њихових енергичних наступа исто колико и Тркуљин јединствен глас и маестрално извођење на преко 15 инструмената.

Музичар и иноватор древних звучних традиција, маестрални уметник Слободан Тркуља и „Балканополис“ од самог почетка, 1997. године, створили су јединствену музику засновану на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана и православном појању. Тако су започели нови талас у музици на овим просторима. „Балканополис“, као најбоље чувана музичка тајна Балкана, убрзо је кренуо у откривање своје музичке чаролије читавом свету. Неки од најзапамћенијих концерата су свакако наступи у Шангају у Кини, где су током ЕКСПО 2010 наступали пред око 30.000 људи и поставили званичан рекорд посећености овог догађаја. Затим, концерти у Британији за BBC телевизију, као и уживо наступ пред више од сто милиона гледалаца широм света током избора за „Песму Евровизије“. Након прославе јубилеја, 20 година Балканополиса у распродатом Сава Центру, наш славни уметник Слободан Тркуља и његов састав наставили су са серијом концерата у Кини. Турнеју су отворили са распродатим концертом у Шинхау, концертној дворани у Гуангџоу (Guangžou), где су публику дигли на ноге, доживели овације и незапамћено бурне реакције за увек уздржане Кинезе и као и на прошлој турнеји по Кини опет навели Кинезе да певају у глас и то на српском језику! Фантастичне реакције публике на Балканополис у Кини, када је чак и полиција морала да интервенише, подсетиле су на реакције фанова на највеће светске музичке звезде својевремено. Турнеја се наставила серијом концерата у Ћенжоу (Quanžou) где је Балканополис  створио чаробну атмосферу сличну оној у Сава Центру. 


Улазнице за концерт, у организацији Градске концертне дворане и Културног центра Новог Сада, у продаји су на продајним местима Гигстикса.