Gradska koncertna dvorana: Zatvaranje prve polovine sezone programom Miloša Milovanovića

Kontrabasista, Miloš Milovanović, koji je inače poznat svima sa malih ekrana kao voditelj, novinar i producent, održaće edukativne radionice „Kako se sluša koncert“ za decu od 7 do 15 godina, u subotu 20. maja, u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, čime će biti završena prva polovina muzičke sezone u…

Datum:
20.05.2023
Vreme:
11:00
Kategorija:
Koncert
Organizator:
none

Kontrabasista, Miloš Milovanović, koji je inače poznat svima sa malih ekrana kao voditelj, novinar i producent, održaće edukativne radionice „Kako se sluša koncert“ za decu od 7 do 15 godina, u subotu 20. maja, u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, čime će biti završena prva polovina muzičke sezone u jednom od najmodernijih koncertnih prostora u zemlji.

Edukativne radionice biće u formi koncerta, na kom će Miloša Milovanovića pratiti gudački kvartret „TAJJ“. Radionice će biti realizovane u dva termina od 11 i 13 časova, a ulaz je slobodan. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem mejla: [email protected]

Miloš Jovanović je od 2012. godine domaćin programa Kolarčeve zadužbine „Mala škola bontona – Kako se sluša koncert“, a 2014. ta zadužbina mu je dodelila plaketu za izuzetan doprinos programskoj delatnosti. Jovanović je dobitnik nagrade „Press vitez – Miloje Mića Orlović“ festivala Press Vitez 2010. godine.

Muzičari svetskog ranga u prvom delu sezone, na jesen festival „Blisko“

Gradska koncertna dvorana u Novom Sadu, u prvoj polovini sezone, ove godine, ugostila je vrsne muzičare koji su izgradili svetske karijere.

Publika je imala priliku da sluša Slobodana Trkulju i njegov sastav Balkanopolis, novi umetnički multimedijalni sastav Melange: Schime & Muzikon, LP DUO, novi sastav Corda Piano Trio  i Kamerni ansambl Metamorfozis.

Nakon letnje pauze koja predstoji, Gradska koncertna dvorana drugu polovinu muzičke sezone, otvara festivalom kamerne muzike „Blisko“, koji će se održati od 29. septembra do 8. oktobra 2023.