1

Koncert – Melange: Schime & Muzikon

Drugi po redu koncert u okviru ovogodišnje muzičke sezone u Gradskoj koncetnoj dvorani nastavlja se nastupom sastava Melange: Schime & Muzikon biće održan 23. Marta sa početkom u 20 časova. Na samoj sceni pridružiće im se i poznati voditelj Galeb Nikačević. Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstixa,…

Datum:
23.03.2023
Vreme:
21:00
Kategorija:
Koncert
Organizator:
gkd
1

Drugi po redu koncert u okviru ovogodišnje muzičke sezone u Gradskoj koncetnoj dvorani nastavlja se nastupom sastava Melange: Schime & Muzikon biće održan 23. Marta sa početkom u 20 časova. Na samoj sceni pridružiće im se i poznati voditelj Galeb Nikačević. Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstixa, i to po ceni od 1.000 dinara dok studenti ostvaruju 50 odsto popusta.

 

Kamerni orkestar Muzikon je multimedijalni sastav koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju koncertnog izvođaštva. Misija kamernog orkestra Muzikon je da pozicionira najkvalitetniju klasičnu muziku u srce današnje kulture. Muzikon u formi Kamernog orkestra postoji od 2017. godine, kada je održana prva koncertna sezona Hajperkjub (Hypercube). Nakon toga orkestar izvodi redovne koncertne sezone na Kolarcu. U sklopu koncertne sezone Muzikon orekstar se aktivno bavi popularizacijom klasične muzike, međunarodnom saradnjom, razvojem umentičke izvrsnosti, podsticaju domaćeg stvaralaštva i razvoju nove mlade publike.

Stalni umentički rukovodioci i vođe deonice orkestra su: Miloš Petrović (umetnički rukovodilac), Jelena Ristić (Royal Concertgebouw), Jorg Vinkler (Orchestra Maggio del Fiorentino), Branko Kabadaić (Bamberg Symfoniker). Ostali članovi okrestra su mladi muzički profesionalci iz Srbije. Saradnja u okviru orkestra je ostvarena i sa: Nikolom Jovanovićem, Mihajlom Bulajićem (Ljubljana), Natašom Penezić, Minkom Popović (Salzburg), Damirom Oraščaninom i mnogim drugima.

Važan segment Muzikon orkestra je i razvoj domaćeg stvaralaštva. Muzikon je poručio i izveo Simfoniju broj 1, Aleksandra Sedlara (za ovaj koncert Sedlar je dobio nagradu kompozitor godine), delo za dva klavira i gudački orkestar, kompozitorke Anje Đorđević, i ostvario je saradnju sa Džez sastavom Ščime izvevši njihove kompzocije u aranžmanu za džez kvartet i gudački orkestar. Ovaj projekat je ostvario i nastup na prestižnom Moers džez festivalu u Nemačkoj u maju 2021. godine.