1

Koncert Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“

Slobodan Trkulja i Balkanopolis otvaraju sezonu SALE u Gradskoj koncertnoj dvorani Posle uspešnih koncerata širom sveta, dva koncerta 11. marta…

Datum:
11.03.2023
Vreme:
18:00
Kategorija:
Koncert
Organizator:
gkd
1

Nova muzička sezona u Sali – Gradske koncertne dvorane zvanično će početi 11. marta i to koncertom Slobodana Trkulje i sastavom „Balkanopolis” u dva termina, 17 i 20 časova. Novosađani će tako moći da uživaju u specifičnosti koju ovaj priznati umetnik priređuje na svojim koncertima. Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstix-a, i to po trenutno PROMO ceni za parter od 1300, odnosno 1000 dinara za balkon.

Publika iz Srbije i zemalja regiona imaće priliku ponovo da uživaju u Balkanopolisovom stvaranju „moderne tradicije“ – novog, uzbudljivog zvuka i žanra kojim pomeraju granice. Njihova ogromna popularnost u Kini ove godine krunisana je obaranjem svetskog rekorda nastupom u okviru najgledanijeg šoua na planeti, na gali Prolećnog Festivala na televiziji CCTV emitovanom u novogodišnjoj noći. Nastup je uživo i putem interneta, prema zvaničnim podacima China Media Group, pogledan 16 milijardi i 216 miliona puta! Slobodan Trkulja predstavio je Srbiju pesmom “Tamo daleko” u pratnji kineske i svetske pijanističke zvezde, slavnog Lang Langa na najvećoj televizijskoj stanici na svetu, čiji je novogodišnji gala šou već držao Ginisov rekord po gledanosti i koja je 21. januara je oborila sve svetske rekorde gledanosti!
Multiinstrumentalista i pevač Slobodan Trkulja, za koga svetski muzički kritičari tvrde da bi trebalo da bude proglašen nacionalnim blagom, održaće dva koncerta u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu. Publika će imati priliku da uživa u energičnoj atmosferi koja odiše pozitivnom energijom ali i specifičnom spoju gajdi sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavalima i rok gitarama, tamburama i bubnjevima protkanim snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog. Nastupi „Balkanopolisa“ postali su pravi pop-rok spektakl, sa jakim elementima simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora, što se odrazilo i na imidž samog benda. Ekscentrične frizure i moderni kostimi kao iz Tolkinovih bajki postali su prepoznatljiv deo njihovih energičnih nastupa isto koliko i Trkuljin jedinstven glas i maestralno izvođenje na preko 15 instrumenata.

Muzičar i inovator drevnih zvučnih tradicija, maestralni umetnik Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“ od samog početka, 1997. godine, stvorili su jedinstvenu muziku zasnovanu na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana i pravoslavnom pojanju. Tako su započeli novi talas u muzici na ovim prostorima. „Balkanopolis“, kao najbolje čuvana muzička tajna Balkana, ubrzo je krenuo u otkrivanje svoje muzičke čarolije čitavom svetu. Neki od najzapamćenijih koncerata su svakako nastupi u Šangaju u Kini, gde su tokom EKSPO 2010 nastupali pred oko 30.000 ljudi i postavili zvaničan rekord posećenosti ovog događaja. Zatim, koncerti u Britaniji za BBC televiziju, kao i uživo nastup pred više od sto miliona gledalaca širom sveta tokom izbora za „Pesmu Evrovizije“. Nakon proslave jubileja, 20 godina Balkanopolisa u rasprodatom Sava Centru, naš slavni umetnik Slobodan Trkulja i njegov sastav nastavili su sa serijom koncerata u Kini. Turneju su otvorili sa rasprodatim koncertom u Šinhau, koncertnoj dvorani u Guangdžou (Guangžou), gde su publiku digli na noge, doživeli ovacije i nezapamćeno burne reakcije za uvek uzdržane Kineze i kao i na prošloj turneji po Kini opet naveli Kineze da pevaju u glas i to na srpskom jeziku! Fantastične reakcije publike na Balkanopolis u Kini, kada je čak i policija morala da interveniše, podsetile su na reakcije fanova na najveće svetske muzičke zvezde svojevremeno. Turneja se nastavila serijom koncerata u Ćenžou (Quanžou) gde je Balkanopolis  stvorio čarobnu atmosferu sličnu onoj u Sava Centru.

Ulaznice za koncert, u organizaciji Gradske koncertne dvorane i Kulturnog centra Novog Sada, u prodaji su na prodajnim mestima Gigstiksa.