1

Multimedijalni resital slavnog Filipa Kvinta premijerno u Gradskoj koncertnoj dvorani

Renomirani violinista Filip Kvint predstaviće se novosadskoj publici po prvi put 7. oktobra u 20.00 časova projektom pod nazivom Čaplinov osmeh u Gradskoj koncertnoj dvorani, zajedno sa slavnim pijanistom Jun Čuom. Ulaznice za ovaj multimedijalni nastup već su u prodaji i mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Gigstix-a.

Datum:
07.10.2022
Vreme:
20:00
Kategorija:
Koncert
Organizator:
1

Debitujući za diskografsku kuću Warner Classics, Filip Kvint nam premijerno donosi kolekciju od 13 aranžmana za violinu i klavir s pesmama koje je komponovao Čarli Čaplin za svoje najpoznatije filmove, uključujući Svetla velegrada, Svetla pozornice, Moderna vremena, Mališan i mnoge druge. Uz njega tu je i slavni pijanista Jun Ču.

Ovaj program, inspirisan uspešnim albumom violiniste Čaplinov Osmeh iz 2019. (Warner Classics), a nakon izvođenja u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Poljskoj, Norveškoj, konačno ima svoju premijeru i u Novom Sadu.

Kvintovi jedinstveni aranžmani pesama iz najslavnijih Čaplinovih filmova (Moderna vremena, Svetla velegrada, Monsieur Verdoux, Mališan, Svetla pozornice i Kralj u Njujorku) su prošarani retkim snimcima glumca, zajedno sa fotografijama i video-klipovima iz njegovih filmova. Na programu je i muzika kompozitora koji su uticali na Čaplinov muzički stil – Bramsa, Debisija, Stravinskog i Geršvina.