Kamerata Novi Sad za kraj muzičke sezone 2023. godine

Koncert u izvedbi gradskog kamernog orkestra Kamerata Novi Sad, koji će se održati 22. decembra sa početkom u 20 časova, zvanično će zatvoriti muzičku sezonu u Gradskoj koncertnoj dvorani za 2023. godinu. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstiksa.

Datum:
22.12.2023
Vreme:
20:00
Kategorija:
Koncert
Organizator:
Gradska koncertna dvorana

Koncert  u izvedbi gradskog kamernog orkestra Kamerata Novi Sad, koji će se održati 22. decembra sa početkom u 20 časova, zvanično će zatvoriti muzičku sezonu u Gradskoj koncertnoj dvorani za 2023. godinu. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstiksa, po promotivnoj ceni od 800 dinara, dok studente obezbeđen popust.

 Na programu je Bramsov Violinski koncert u izvođenju renomiranog violiniste Roberta Lakatoša, ali i nova ostvarenja srpskih kompozitorki: Binary dance Smiljane Vlajić, u kojem se zvučno „proispituje” naša budućnost razapeta između stvarnog i virtualnog sveta, dok je drugo delo Missa Supratext Aleksandre Vrebalov, upravo nagrađene prestižnom Grawemeyer nagradom, u kojem se spojem različitih tradicija i stilova slavi „jedinstvena vrednost svih stvari” !

U programu takođe učestvuje i hor „Slavenski” Muzičke škole „Josip Slavenski” iz Novog Sada, ženski ansambl Novosadskog kamernog hora i dirigenti Ljiljana Stojmenović i Božidar Crnjanski.

Muzičko Finale 2023. godine ne može biti čarobnije!