„Sa Mozzartom na krilima muzike“: Očaravajuće Putovanje Kroz Klasičnu Muziku

Uživajte u večeri ispunjenoj čarolijom klavirske virtuoznosti sa Stefanom Đokovićem, jednim od najboljih mladih pijanista naše zemlje. Ovaj nezaboravan koncert će se održati u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, 28. decembra u 20 časova.

Datum:
28.12.2023
Vreme:
20:00
Kategorija:
Koncert
Organizator:
Gradska koncertna dvorana
U ovoj godini umetnosti i harmonije, projekat „Sa Mozzartom na krilima muzike“, uz neizmernu podršku i pokroviteljstvo prve dame gđe Tamare Vučić, započeo je svoje putovanje u januaru na veličanstvenoj scenu Kolarca u srcu Beograda kada je odrzan prvi koncert. Na ovom muzičkom putovanju talentovani pijanista Stefan Đoković prosetio je jedanaest gradova u kojima je održao koncerte klasične muzike. Njegov zanosan talenat oduševio je publiku u Loznici Nišu, Čačaku, Valjevu, Kragujevacu, Vrnjačkoj Banji, Priboju, Trsteniku, Požarevacu i Zaječaru.
Đoković je svojim virtuoznim izvođenjem kompozicija Šuberta, Šopena i Lista, kao i nezaboravnom izvedbom svoje kompozicije „Uspavanka za Luku“, osvajao srca publike u svakom gradu koji je muzički karavan posetio .
Pojedinačni koncerti, svaki poput muzičke bajke, imali su dubok cilj – promovisanje i popularizaciju klasične muzike. Finale ovog čarobnog putovanja zakazano je za 28. decembar u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu. Kao i čitave godine tokom muzičkog leta po Srbiji sav prihod od prodatih ulaznica biće doniran kulturnoj ustanovi ovog grada, nastavljajući podršku umetnosti na lokalnom nivou.
Ovaj projekat je bio ne samo izuzetno uspešan već je postao sinonim za vizionarski pristup popularizaciji kulture, uz dragocenu podršku Mozzart fondacije koja je prepoznala suštinski značaj klasične muzike za mlade generacije. Stefan Đoković već pravu planove za nove, uzbudljive akcije koje će osvetliti put umetnosti i kulture i ubuduće.